Konstnärer

Här hittar du våra konstnärer som har bilder i vår webbshop.
Klicka på länken CV får du mer information om konstnären.

Ann Larsson-Dahlin

Brunnäs 334
87010 Älandsbro, Sweden. Tel. +4661160434, +46739801999 
E-mail:ann.larsson-dahlin@miun.se, Blogg:www.annlarssondahlin.blogg.se
Lektor i Bild på Mittuniversitetet i Härnösand
Till CV>>>

 


Hiroshi Koyama 

Det är stenen, den svarta diabasen, som får Hiroshi Koyama att lämna Kyoto i Japan för stenbrotten i Nordöstra Skåne. Utmaningen är stor och han inser tidigt att detta arbete kan komma att bli en livslång utforskning.  Det gäller ju att med ögats, tankens, och handens arbete framkalla allt det som finns inneboende i diabasen så  att detta, livfullt och tidlöst, kan avläsas i ytorna.
I stenen ligger inte bara tiden lagrad. I konstnärens arbete med diabasen friläggs också alla skapandets kontraster – mellan det obearbetade och det polerade, mellan synligt och osynligt, ytorna och djupen. Men här finns även en upplevelse av de nästan obegripliga avstånden mellan urtid och nutid, ljus och mörker.
Mer om konstnären>>>


 

Akemi Takata

Det finns mycket japansk filosofi i Akemis tänkande och därmed också i hennes måleri. Kanske inte så konstigt, eftersom hon började med att studera filosofi vid Chuo-universitetet i Tokyo innan hon utbildade sig till konstnär.
Efter konstnärsstudierna i Tokyo bodde hon ett par år i Wien, där hon studerade de gamla mästarnas blandteknik i att måla med olja och äggtempera. Efter sina utbildningar arbetade hon några år som scenograf på olika teater i Tokyo. Började därefter illustrera böcker för flera japanska förlag. I dag arbetar Akemi mest i akryl och tempera, men gör också etsningar. I ateljén har hon en egen tryckpress. Precis som Hiroshi har hon en lång rad utställningar bakom sig i såväl Japan, som Sverige och flera länder i Europa. 
Mer om konstnären>>>


 

 
Klas Sundkvist